Πυργέας

Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος

  
  
  

Πρώτη νίκη για τους άνδρες, 3-1 τον Άργη

    Χρειάστηκε να περάσει ένα ολόκληρος γύρος στο πρωτάθλημα, για να πετύχουν την πρώτη τους νίκη οι άνδρες του Πυργέα, μετά από επτά ήττες. Η νίκη μπορεί να ήρθε αργά, πλην όμως την κατάλληλη στιγμή, καθώς επετεύχθη απέναντι στο βασικό αντίπαλο του Πυργέα στη μάχη της παραμονής, τον Άργη Καλαμάτας.

    Η ομάδα της Καλαμάτας, με το σετ που πήρε, υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Πυργέα, όμως το σημαντικό είναι ότι οι παίκτες του Χάρη Λόλα έδειξαν με την απόδοσή τους, ότι μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα στις έξι εναπομείνασες αγωνιστικές, με καλύτερη πλέον ψυχολογία.

    Το πρώτο σετ ήταν ισορροπημένο, με τις δυο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, αλλά τον Πυργέα να ανεβάζει στροφές την κατάλληλη στιγμή και να το κατακτά με 25-20. Στο δεύτερο σετ ο Πυργέας μπήκε δυνατά από την αρχή και με σωστές επιλογές και τακτική, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, κερδίζοντάς το με 25-13. Στο τρίτο σετ τα πράγματα ήταν διαφορετικά, καθώς ο Άργης πήρε από την αρχή προβάδισμα 4-5 πόντων. Ο Πυργέας αντεπιτέθηκε και κατάφερε να περάσει μπροστά με 21-20, όμως οι φιλοξενούμενοι με όπλο το σέρβις, έκαναν την ανατροπή και πήραν το σετ με 22-25. Το τέταρτο σετ κύλησε όπως το δεύτερο. Ο Πυργέας ήταν σοβαρός από την αρχή, παίρνοντας διαφορά μέχρι και 9 πόντων (21-12). Στη συνέχεια ο Άργης μείωσε κάπως τη διαφορά, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι, με το σετ να τελειώνει 25-18 και τον Πυργέα να παίρνει τη σπουδαία νίκη.

Πυργέας (Χ. Λόλας): Χ. Λόλας, Γ. Τσώνης, Α. Παπαδημητρίου, Ο. Παρασκευόπουλος, Δ. Στυλιανέσης, Δ. Κριαράς, Λ. Μπομπής (λ), Μ. Τσιλότι, Α. Πασάι, Η. Κιοφίρης, Π. Χρονόπουλος.

Άργης: Α. Μακρόπουλος, Χ. Μαυρέας, Ι. Πατσέλης, Χ. Χρυσανθακόπουλος, Π. Γαλανόπουλος, Α. Μαυρούλης, Σ. Σταθόπουλος (λ), Ι. Μπεκύρας.

    Την επόμενη αγωνιστική, το Σάββατο 1/3, ο Πυργέας ταξιδεύει στη Ναύπακτο, όπου θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια.

IMG 1951b