Πυργέας

Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος

  
  
  

Εκτός έδρας ήττα των κορασίδων από την Παναχαϊκή

Την ήττα γνώρισαν οι κορασίδες στην Πάτρα από την Παναχαϊκή με 3-1. Παρά την ήττα όμως πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, τουλάχιστον στα δυο πρώτα σετ, κατακτώντας μάλιστα το πρώτο. Οι αθλήτριες της Έλενας Μαστοροπούλου επέδειξαν πάθος και μαχητικότητα, κερδίζοντας πολλές φάσεις διαρκείας και έχοντας εξαιρετικά ποσοστά σε υποδοχή και άμυνα, με τις Διονυσία Κουρή, Αγγελική Παρακευοπούλου και Μαριάνα Καρυανού να βγάζουν πολλές και δύσκολες υποδοχές.

Στο πρώτο σετ ο Πυργέας μπήκε δυνατά παίρνοντας προβάδισμα με 1-4. Γρήγορα όμως η Παναχαϊκή αντεπιτέθηκε ισοφαρίζοντας σε 7-7. Με την Αγγελική Παρασκευοπούλου όμως στο σέρβις ο Πυργέας πήρε ξανά σημαντικό προβάδισμα 9-14, ενώ στη συνέχεια η Αιμιλία Καρυανού με το σέρβις ουσιαστικά τελείωσε το σετ, καθώς πήγε το σκορ στο 14-22, για να ολοκληρωθεί το σετ με 15-25.

Στο δεύτερο σετ οι πατρινές αθλήτριες μπήκαν καλύτερα και προηγήθκαν με 3-0. Στη συνέχεια ο Πυργέας ισορρόπησε το παιχνίδι παίρνοντας προβάδισμα τριών πόντων σε κρίσιμο σημείο του σετ (15-18). Στη συνέχεια όμως η Παναχαϊκή με καλύτερες επιλογές στην επίθεση έφτασε στο set-ball (24-20), με τον Πυργέα να μην παραδίδει τα όπλα και να μειώνει σε 24-23, χωρίς όμως ν καταφέρει να ολοκληρώσει την ανατροπή, με το σετ να ολοκληρώνεται με 25-23.

Το τρίτο σετ ήταν ντέρμπι ως τα μισά, με τις δυο όμάδες να φτάνουν ισόπαλες στο 11-11, όμως σε εκείνο το σημείο η Παναχαϊκή πάτησε γκάζι και πήρε εύκολα το σετ με 25-14. Με κεκτημένη ταχύτητα και το ίδιο εύκολα κατέκτησε και το τέταρτο σετ με 25-19, παίρνοντας έτσι τη νίκη με 3-1.

Για τον Πυργέα αγωνίστηκαν οι: Γ. Νικολοπούλου, Α. Καρυανού, Α. Παρασκευοπούλου, Α. Βαρελά, Κ. Γεωργίου, Μ. Καρυανού, Δ. Κουρή (λ), Χ. Καρυανού, Ν. Καρυανού.korasides 2013-2014

Βαθμ. Κορασίδων

Pos Team Pl Pts
1. ΑΟ Ολυμπιονίκης 1 3
2. ΑΕ Λεχαινών 1 0
3. ΑΣΑ Κόροιβος 0
4. ΑΠΣ Πυργέας 0
5. Ζακυνθινός ΑΟ 0

Επόμ. Αγ. Κορασίδων