Πυργέας

Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος

  
  
  
×

Σφάλμα

[sigplus] Κρίσιμο σφάλμα: Ο φάκελος εικόνων agones/2011-2012/women1st υποτίθεται πως είναι μια σχετική διαδρομή προς τον βασικό φάκελο εικόνων όπως έχει οριστεί στον πίνακα διαχείρισης.

Με το δεξί οι γυναίκες, 3-2 τον Αρκαδικό

[sigplus] Κρίσιμο σφάλμα: Ο φάκελος εικόνων agones/2011-2012/women1st υποτίθεται πως είναι μια σχετική διαδρομή προς τον βασικό φάκελο εικόνων όπως έχει οριστεί στον πίνακα διαχείρισης.

    Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους οι γυναίκες του Πυργέα, επικρατώντας μετά από συναρπαστικό αγώνα του Αρκαδικού με 3-2 σετ. Η ομάδα του Πυργέα μάλιστα αγωνίστηκε με μια πολύ σημαντική απουσία, αυτή της βασικής πασαδόρου Γιώτας Φώτη που ταλαιπωρήθηκε με πρόβλημα υγείας. Οι δύο ομάδες ήταν σχεδόν ισοδύναμες, με τα περισσότερα σετ να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στο πρώτο, οι φιλοξενούμενες μπήκαν πιο δυνατά και από την αρχή διατηρούσαν ένα προβάδισμα 2-3 πόντων, για να πάρουν τελικά το σετ με 18-25.

    Το δεύτερο σετ είχε ανάλογη εξέλιξη αλλά διαφορετικούς πρωταγωνιστές με τα κορίτσια του Νίκου Τουμπέκη να είναι καλύτερα και να διατηρούν το προβάδισμα μέχρι το 23-19, εκεί η ομάδα της Τρίπολης αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε σε 24-24, όμως ο Πυργέας ήταν πιο σοβαρός και με άσσο της Μαστοροπούλου πήρε το σετ με 27-25 και έκανε το 1-1. Στο τρίτο σετ οι φιλοξενούμενες μπήκαν όπως και στο πρώτο, κρατώντας ένα σταθερό προβάδισμα μέχρι το 19-23. Εκεί με τη βοήθεια της Βάσιας Νικολοπούλου, η οποία ήταν καταπληκτική στο σέρβις, η ομάδα του Πύργου κατάφερε να κάνει το 24-24 και να φτάσει στο σετ μπολ (26-25), όμως οι φιλοξενούμενες ήταν πιο ψύχραιμες στις επόμενες φάσεις και κατάφεραν να πάρουν το σετ με 26-28.

    Στο τέταρτο σετ τα κορίτσια του Πυργέα ήταν καλύτερα από το ξεκίνημα, έβγαλαν ωραίες φάσεις και βελτίωσαν την υποδοχή τους, δίνοντας το δικαίωμα στην Εύα Σουκαρά στην πάσα να βάλει στο παιχνίδι και τη Δώρα Λιαροπούλου από το κέντρο, η οποία ήταν εξαιρετική, έτσι εύκολα έφτασαν στο 25-20 στέλνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, η ομάδα της Τρίπολης προηγήθηκε μέχρι και με τρεις πόντους (5-8), όμως σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Πυργέα έδειξε τις δυνατότητές τις, έχοντας πολύ σωστές επιλογές στην επίθεση, με τη Δώρα Λιαροπούλου να σκεπάζει το φιλέ με το μπλοκ της και τη Βάσια Νικολοπούλου να συνεχίζει το εξαιρετικό σέρβις και με δικό της άσσο να κάνει το 15-13.

    Η ομάδα του Πύργου με αυτό τον τρόπο μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα και παρά την πολύ σημαντική απουσία της Γιώτας Φώτη, έδειξαν ότι έχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στη συνέχεια. Τα κορίτσια που αγωνίστηκαν για τον Πυργέα ήταν οι: Ε. Σουκαρά, Κ. Γιαμπαστή, Α. Τσιαούση, Δ. Λιαροπούλου, Μ. Μαστοροπούλου, Ο. Τυριντζή, Β. Νικολοπούλου, Β. Κοτσώρη, Α. Ζαχαροπούλου και λίμπερο η Μ. Μέμμου. Εξαιρετική ήταν η Καλλιρρόη Γιαμπαστή, η οποία ήταν αλάνθαστη και ταυτόχρονα η πιο αξιόπιστη λύση στην επίθεση, με πολύ ωραία τελειώματα των φάσεων, επίσης η Δώρα Λιαροπούλου από το κέντρο ήταν πολύ καλή σε επίθεση και μπλοκ όπως και η Βάσια Νικολοπούλου, η οποία με το πολύ καλό σέρβις της έβγαλε αρκετές φορές τις συμπαίκτριές της από τη δύσκολη θέση.

    Επόμενος αγώνας για τα κορίτσια του Νίκου Τουμπέκη την Κυριακή 4/12 με τον ΑΟ Γαλήνη στην Πάτρα.

01

 

Εικόνες από τον αγώνα

{gallery}agones/2011-2012/women1st{/gallery}

Βαθμολογία Γυναικών