Πυργέας

Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος

  
  
  

Νέα νίκη για τις γυναίκες, 2-3 τη Γαλήνη στην Πάτρα

Συνέχισαν την αήττητη πορεία τους οι γυναίκες του Πυργέα, καθώς επικράτησαν της Γαλήνης στην Πάτρα με 2-3. Οι αθλήτριες του Πυργέα αν και έπιασαν μέτρια απόδοση, εντούτοις κατάφεραν να πάρουν ακόμα μια νίκη, την πέμπτη σε ισάριθμους αγώνες. Η Γαλήνη πίεσε τον Πυργέα και με καλή άμυνα, αλλά και ένα, κατά κάποιο τρόπο, ανορθόδοξο βόλεϊ κατάφερε να τον βγάλει εκτός ρυθμού.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και τον Πυργέα να έχει ελαφρύ προβάδισμα. Οι πατρινή ομάδα ήταν όμως αυτή που έφτασε πρώτη στο σετ-μπολ προηγούμενη 24-22. Ο Πυργέας όμως δεν άφησε το παιχνίδι, ισοφάρισε κι έφτασε και αυτός στο σετ-μπολ με 25-26, η Γαλήνη όμως αντεπιτέθηκε και πήρε τελικά το σετ με 29-27.

Το δεύτερο σετ ήταν ένας μονόλογος του Πυργέα, ο οποίος από την αρχή πήρε κεφάλι στο σκορ με 1-6, ενώ στη συνέχεια διεύρυνε τη διαφορά για να πάρει το σετ με 15-25.

Το τρίτο σετ ήταν επανάληψη του δεύτερου με διαφορετικούς όμως πρωταγωνιστές. Η Γαλήνη πήρε από την αρχή προβάδισμα, ο Πυργέας δεν κατάφερε να βρει απάντηση στο αντίπαλο σέρβις κι έτσι έγινε το 25-12 και το 2-1 στα σετ.

Στο τέταρτο σετ τα κορίτσια του Νίκου Τουμπέκη μπήκαν αποφασισμένα να ισοφαρίσουν και τα κατάφεραν. Αν και έκαναν κακό ξεκίνημα, βρισκόμενες πίσω στο σκορ με 5-1, εντούτοις στη συνέχεια ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, πήραν το προβάδισμα και τελικά το σετ με 25-20.

Στο τάι-μπρέικ ο Πυργέας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με τις Μαρία και Ελένη Μαστοροπούλου στο σέρβις πήρε προβάδισμα με 3-9. Στη συνέχεια όμως εμφάνισε τάσεις αυτοχειρίας, καθώς επέτρεψε στη Γαλήνη να αντεπιτεθεί και να ισοφαρίσει σε 11-11. Στο φινάλε όμως οι αθλήτριες του Πυργέα ήταν ψύχραιμες και αποτελεσματικές, κερδίζοντας το σετ με 11-15 και παράλληλα τους δυο βαθμούς της νίκης.

Ο Πυργέας πλέον έχει ήδη προκριθεί στα play-off για την άνοδο στο Εθνικό Περιφερειακό πρωτάθλημα, ενώ στο κλείσιμο της αυλαίας για την πρώτη φάση του πρωταθλήματος θα υποδεχτεί την Κυριακή 17/2 τον Ζακυνθινό ΑΟ, με βασικότερο κίνητρο τη διατήρηση του αήττητου.

Για τον Πυργέα αγωνίστηκαν οι: Δ. Λιαροπούλου, Μ. Μαστοροπούλου, Ε. Μαστοροπούλου, Σ. Περγάρη, Β. Κοτσώρη, Α. Τσιαούση, Μ. Μέμμου (λ), Δ. Λιαροπούλου.

women2011-2012

Βαθμολογία Γυναικών