Πυργέας

Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος

  
  
  

Φινάλε με ήττα για τις γυναίκες

Έπεσε η αυλαία της φετινής περιόδου για τις γυναίκες, καθώς για την τελευταία αγωνιστική των play-off υποδέχτηκαν τον πρωταθλητή ΓΣΜ Λύκαια, όπου και ηττήθηκαν με 2-3.

Η ομάδα της Μεγαλόπολης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε συνεχώς το προβάδισμα στο πρώτο σετ μέχρι το 16-19. Εκεί με τη Γιώτα Νικολοπούλου στο σέρβις ο Πυργέας αντεπιτέθηκε φτάνοντας μέχρι το 23-20. Η φιλοξενούμενη ομάδα όμως πίεσε στο σέρβις και κατάφερε να κάνει την ανατροπή κατακτώντας το σετ με 24-26.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως το πρώτο, όμως αυτή τη φορά ο ΓΣΜ Λύκαια δεν έχασε σε καμία στιγμή το προβάδισμα, κάνοντας εύκολα το 19-25.

Στο σημείο αυτό ο Πυργέας, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, ξεκίνησε την αντεπίθεσή του και κατάφερε με καλό σέρβις και σωστές επιλογές στην επίθεση να πάρει σχετικά εύκολα τα επόμενα δυο σετ με 25-20 και 25-21, στέλνοντας το παιχνίδι στο τάι-μπρέικ.

Εκεί οι αθλήτριες του Γιάννη Κυριαζή δεν κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή, καθώς οι πρωταθλήτριες μπήκαν αποφασισμένες και πήραν νωρίς το προβάδισμα φθάνοντας στην αλλαγή τερέν στο 3-8. Ο Πυργέας προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι και κατάφερε να μειώσει σε 13-14, όμως η φιλοξενούμενη ομάδα με ψυχραιμία έκανε το 13-15 παίρνοντας τη νίκη.

Έτσι οι γυναίκες του Πυργέα ολοκλήρωσαν τις φετινές τους υποχρεώσεις, σε μια καλή σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κανονική περίοδο κατέλαβαν εύκολα την πρώτη θέση του ομίλου τους, έχοντας μόνο μια ήττα, ενώ στα play-off για την άνοδο στο Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα κατετάγησαν τέταρτες, προσπαθώντας όμως αρκετά, ενώ έχασαν κάποια παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι και στα έξι παιχνίδια του τουρνουά κέρδισαν σετ, ενώ τρία από αυτά τα έχασαν με 3-2.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι για την αρχηγό της ομάδας Δώρα Λιαροπούλου που αποχωρεί από την ενεργό δράση. Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Βέντρας, πριν την έναρξη του αγώνα, της απένειμε τιμητική πλακέτα ως ελάχιστη ανταπόδοση για την πολύχρονη προσφορά της στην ομάδα.

Για τον Πυργέα αγωνίστηκαν οι: Δ. Λιαροπούλου, Μ. Μαστοροπούλου, Ε. Μαστοροπούλου, Β. Κοτσώρη, Π. Νικολοπούλου, Κ. Μικέλη, Μ. Μέμμου (λ), Δ. Λιαροπούλου, Β. Νικολοπούλου, Α. Κοντάκα, Κ. Γεωργίου, Δ. Κουρή (λ).

DSCF2600

Βαθμολογία Γυναικών