Πυργέας

Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος

  
  
  

Ήττα των ανδρών στην Πάτρα, 3-0 από τον Απόλλωνα

Την ήττα με 3-0 γνώρισαν οι άνδρες στην Πάτρα από τον Απόλλωνα. Κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του Πυργέα ήταν τα πολλά λάθη και η υποτονικότητα. Ακόμα κι έτσι όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπατιστάτου, πίεσαν τους γηπεδούχους στο δεύτερο και τρίτο σετ, όπου θα μπορούσαν να πάρουν κάτι παραπάνω.

Στο πρώτο σετ ο Πυργέας δε μπήκε ποτέ στο παιχνίδι. Βρέθηκε από πολύ νωρίς να κυνηγάει στο σκορ, με τον Απόλλωνα να αυξάνει συνεχώς τη διαφορά, για να πάρει το σετ με 25-14.

Στο δεύτερο σετ ο Πυργέας βελτιώθηκε κι έμεινε από την αρχή κοντά στο σκορ, με τον Απόλλωνα να διατηρεί μια διαφορά 2-3 πόντων. Το σκηνικό αυτό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του σετ, έτσι οι γηπεδούχοι πιο ψύχραιμοι στις λεπτομέρειες έκαναν το 25-23.

Στο τρίτο σετ το παιχνίδι του Πυργέα βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο και από την αρχή ήταν μπροστά στο σκορ, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και τους τέσσερις πόντους (6-10). Σε εκείνο το σημείο ο Απόλλωνας αντεπιτέθηκε και μείωσε σε 9-10, ενώ πέρασε και μπροστά στο σκορ, διατηρώντας προβάδισμα 1-2 πόντων. Αυτό το προβάδισμα οι γηπεδούχοι το κράτησαν ως το τέλος και πήραν τελικά το σετ με 25-22, παίρνοντας παράλληλα και τη νίκη.

Την επόμενη αγωνιστική ο Πυργέας υποδέχεται τον Κόροιβο, στο ηλειακό ντέρμπι, το Σάββατο 16/2. Θυμίζουμε ότι ο αγώνας του πρώτου γύρου είχε αναβληθεί λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου του σταδίου της Αμαλιάδας, καθώς έσταζε η οροφή.

Απόλλων (Π. Παπαδόπουλος): Γ. Χασάπης, Δ. Ζωντανός, Α. Δασκαλόπουλος, Ν. Μπακούνης, Κ. Κοσμάς, Α. Μητρογιάννης, Σ. Γιαννόπουλος (λ), Α. Θεοδωράκης, Δ. Παπαδόπουλος, Κ. Βαλουξής, Δ. Καρανικόλας.

Πυργέας (Γ. Μπατιστάτος): Δ. Τσόκος, Γ. Μπατιστάτος, Γ. Τσώνης, Τ. Κιαλίου, Ι. Μαυροειδής, Δ. Στυλιανέσης, Ι. Μαρκόπουλος (λ), Π. Ζαχαρόπουλος.

nafpaktos