Πυργέας

Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος

  
  
  

Ήττα των ανδρών 0-3 από την ΕΑΠ

Την έβδομη φετινή του ήττα γνώρισε ο Πυργέας από την ΕΑΠ, εντός έδρας με 0-3. Η αποστολή των παικτών του Γιώργου Μπατιστάτου ήταν εξ αρχής δύσκολη, καθώς ο Γιώργος Μπατιστάτος ήταν τραυματίας από τον προηγούμενο αγώνα στο Κιάτο, ενώ δε μπόρεσε να βοηθήσει, επίσης λόγω τραυματισμού, ο Δημήτρης Τσόκος. Επίσης τραυματίας ήταν και ο άλλος πασαδόρος της ομάδας, Αντώνης Παπαδημητρίου, έτσι τη θέση της πάσας κάλυψε ο Τζούνιορ Κιαλίου, ο οποίος προσπάθησε πολύ και ανταποκρίθηκε πολύ καλά, σε μια πρωτόγνωρη για αυτόν θέση. Παράλληλα διαγώνιος αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, που και αυτός στάθηκε καλά.

Παρόλα αυτά οι αθλητές του Πυργέα προσπάθησαν αρκετά και τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένων των δυσκολιών έκαναν καλό αγώνα, όπως όμως και αρκετά λάθη, αγωνιζόμενοι για πρώτη φορά με αυτή τη σύνθεση. Η νεανική ομάδα της Πάτρας παίζοντας με ενθουσιασμό πίεσε με το σέρβις της την υποδοχή του Πυργέα, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα, δυσκολεύοντας έτσι την ανάπτυξή του.

Στο πρώτο σετ η ΕΑΠ πήρε γρήγορα προβάδισμα με 1-5, το οποίο διεύρυνε στη συνέχεια, φθάνοντας τους οκτώ πόντους (6-14). Σιγά-σιγά ο Πυργέας μάζεψε τη διαφορά και με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στο σέρβις πλησίασε στους τρεις πόντους (20-23), όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν ψύχραιμοι στα τελειώματα και κατάφεραν να πάρουν το σετ με 22-25.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως το πρώτο, με την ΕΑΠ με όπλο το σέρβις να παίρνει προβάδισμα από νωρίς με 0-5. Το προβάδισμα αυτό, με μικρές αυξομειώσεις, το διατήρησε η πατρινή ομάδα σε όλη τη διάρκεια του σετ, φθάνοντας τελικά στο 21-25.

Το τρίτο σετ ήταν πιο ισορροπημένο, ενώ ο Πυργέας με λίγη προσοχή θα μπορούσε να το πάρει. Η ΕΑΠ διατηρούσε από την αρχή ένα προβάδισμα 2-3 πόντων, το οποίο όμως στα μέσα του σετ έφτασε του επτά (10-17). Στη συνέχεια όμως ο Πυργέας, με πολύ καλό σέρβις από τους Γιάννη Μαυροειδή, Παναγιώτη Ζαχαρόπουλο, Γιάννη Μαρκόπουλο και Γρηγόρη Τσώνη κατάφερε να ισοφαρίσει σε 24-24, ενώ στην επόμενη φάση έφτασε στο σετ μπολ (25-24). Εκεί όμως οι φιλοξενούμενοι με ψυχραιμία και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των γηπεδούχων, κατάφεραν να κάνουν το 25-27 και να πάρουν τη νίκη.

Το πρωτάθλημα πλέον ολοκληρώνεται το επόμενο Σάββατο 9/2, με τον Πυργέα να ταξιδεύει στο Αίγιο για να αντιμετωπίσει τη Δόξα. Για τον Πυργέα όμως να εκκρεμούν δυο εξ αναβολής αγώνες με Καλαμάτα και Κόροιβο.

Πυργέας (Γ. Μπατιστάτος): Ι. Μαρκόπουλος, Ι. Μαυροειδής, Γ. Τσώνης, Π. Ζαχαρόπουλος, Τ. Κιαλίου, Δ. Στυλιανέσης, Χ .Λόλας (λ), Π. Μπαρτζιώτης, Δ. Τσόκος.

ΕΑΠ (Α. Γεράνιος): Σαρακίνης, Γεράνιος, Τσαρκατόγλου, Δρακόπουλος, Σύρος, Χριστοφής, Παναγιώτου (λ), Γουλεάκης, Κανελλόπουλος, Κάββουρας, Βασιλόπουλος, Καραγεώργου.

482371